Fermentering

Der kommer så rigelige mængder fra haven lige nu – torvehallerne bugner af lækre grønne sager og det er nemt at fylde kurven fra den lokale gård eller supermarked. Og så er der kål – disse smukke marker er fyldt! Og kål kan fermenteres – Sauerkraut – det kan alle grøntsager.

Fermentering er en gammel metode til at konservere bla. grøntsager. Metoden dækker over mange begreber og bliver brugt i råvarer som pølser, ost og chokolade. Fermentering byder ikke bare på smagsmæssige oplevelser af høj kvalitet, men tilfører også vores fordøjelse sunde mælkesyrebakterier, som medvirker til en mere afbalanceret fordøjelse.

Lige for tiden er der gang i fermenteringen – der er en spirende interesse for den ret så smarte tilberedning. Vi (Maries Have og OPENgardenCPH) er gået sammen om Slow Living Workshops. Det gjorde vi faktisk allerede i januar for at supplere hinanden med alt det gode fra ‘Have til Bord’. Slow Living Workshops er underholdende, faglige, praktiske og sanselige workshops – indhold bestemmes og tilpasses alt efter det tema man vælger. Se udvalget her og skriv gerne hvis du vil vide mere. Vi holder workshops alle steder hvor mennesker mødes – i haverne, på festivaller, på markeder og for virksomheder. Det kan være til en dag med fordybelse, en frokost og en underholdende workshop eller markvandring – spørg gerne, vi tilpasser det efter deltagere og behov.
Det er altid en fest – vi maser kål, snakker om vildfermentering og “styret” fermentering, mælkesyrebakterier og hvad man så kan bruge sin surkål til.


Den 19. september er vi med på VILD MAD festival i København – se mere om den


Slow Living Workshops kan du snuse mere til ‘Kunsten at fermentere’ – der er en Kimchi og hvis du er til krydret, stærk, koreansk – skal den prøves!

Fotograf Charlotte Schmidt


Tilmeld dig Urban Farming BREV, OPENgardenCPH‘s nyhedsbrev, og modtag alle de seneste nyheder, artikler om urban farming og få først nyt om workshopdage!