Algae

Urban farming er også i blåt. København er en blågrøn by – halvt omgivet havnemiljø og strand. Det giver en helt speciel mulighed for at dyrke og samle den fine spiselige tang (og forskellige skaldyr). I resten af Danmark er der jo masser af kant – der det er bare med at være i vandkanten, når middagen skal sættes. De spiselige havalger kaldes også makrotang, eller bare i daglig tale, tang.

Den specielle mulighed, som et havnemiljø byder på, kan man læse og opleve mere om hos Maritime Nyttehaver under Kalvebod Bølge

Tang som mad
Tang er en glimrende fødevare og meget tang er spiseligt. Det man skal se efter når man høster er forurening eller stillestående vand. Det er sådan, som med de landlige planter, at de spises bedst friske og høstet der hvor de gror. Tang er rig på mineraler, salte og en masse vitaminer. Her får man den hele gennemgang af tang.

Tang er planter i vand, kan det siges, lidt forenklet. Planten er meget forskellig, vi taler om mange forskellige grupper af organismer, men som har visse ligheder. De kan være små algekulturer, som der går hundrede stykker af på en millimeter, mikroalger. Eller de kan være store og danner “undervandsplantager”, eller meget store, der nogen steder er ligesom “undervandsskove”. Røde, grønne, brune, blågrønne, gule, mikro og makro. Under vandet på stranden i søer og på sten – alger kommer i mange mange former og farver.

Vil man se tang, skal man gå til stranden eller til dette helt fantastisk sted: Algeherbariet i Botanisk Have, Statens Naturhistoriske Museum. Her er den store danske samling af alger fra Danmark presset og kategoriseret i den fineste orden.

Spændende steder i vand og på web:

Maritime Nyttehaver      Eat the invaders

Udgivet af

opengarden

Architect growing urban farming communities, making edible landscapes and saving seeds.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.