Dyrk din By

Efter et års “pause” på Opengarden er jeg tilbage! Jeg begynder der hvor jeg “slap” for ca. et år siden, med en kort præsentation af Dyrk Din By, som jeg i fællesskab med Marie Hertz og Mette Helbæk skrev sidste år.

…”Naturen er vidunderlig. At beskæftige sig med den tilbyder et blik ind i noget, som vi kun kan forsøge at præge, men aldrig virkelig bestemme over. I naturen går tingene deres gang. Livsformer sameksisterer smukt, og hver gang noget forfalder, bliver der skabt tusindvis af muligheder for nyt liv. Når kålen når til enden af sin vækstsæson, går den i blomst. Når blomsten visner, efterlader den os frø nok til at så uendelige rækker af nye kål. Vi smider resterne på komposten, hvor de bliver til ny jord fuld af næring.
Og sådan fortsætter cirklen, som den har gjort det i tusindvis af år. Naturens magiske symbiose mellem tusindvis af levende organismer udvikler sig hele tiden uden anstrengelse. Vækst og forfald hører uløseligt sammen, modsat hvordan vi helst vil have det i de menneskeskabte samfund i de moderne byer. Her er vækst et plusord, mens forfald er no-go.”

Læs mere om vores personlige dyrkningserfaringer og om steder i og omkring København som dyrker det spiselige Dyrk din By