Kaninslagtning, Food Forests og Podeteknik

På Mere Liv i Haven Festival i weekenden kan du deltage i 50 forskellige værksteder fra Kaninslagtning, fermentering, podning af frugttræer, økologiske skolehaver, om spagnumfri jord og mange mange flere! Man kan nå hele 6 værsteder i løbet af dagen – her er et par af dem jeg vil være med til  ..se hele programmet på Mere Liv I Haven Festival

De små dyrker

Københavns Skolehaver

Ved Gorm Friborg, projektmedarbejder og specialkonsulent i Københavns Skolehaver

Når de allermindste fra 1½–6 år indtager skolehaverne eller et andet naturområde fulde af glæde, videlyst og oplevelsestrang, hvad er der så i spil i forhold til det pædagogiske, og hvordan håndterer man det praktiske? På værkstedet vil der blive givet eksempler på, hvordan man bruger skolehaven til dyrkning og naturoplevelser og inspiration til selv at komme i gang med at få de små ud og møde naturen og opleve dens økologiske kredsløb.


Podeteknik

Westergaards Planteskole 

Ved Lars Westergaard, Westergaards Planteskole

Det er ikke tid til podning, men det er tid til at øve sig og være klar til at sæsonen starter. Lars vil dele sin viden om podning og vise teknikken, så du kan gå hjem og øve dig – samle podekviste og være klar til at pode dine egne træer i marts–april.


Chilidyrkning fra frø til mad

Ved Anja Egeris

Anja er passioneret chilidyrker og starter allerede om vinteren planter fra frø under LED-lamper. Følg frøets vej til chili og til mad, hvor Anja vil fortælle om det hele. Hun har også et par chilier med og nogle produkter, som hun har lavet af sine chili.


Nemme genveje til den økologiske have

Havefolket

Ved Havefolket

Workshop for absolute beginners, dvs. dig, der har viljen i hjertet, men ikke rigtigt ved, hvor og hvordan du får startet. Vi tager udgangspunkt i din dagligdag og kommer med eksempler på ting, du konkret kan gøre. Stil alle de spørgsmål, du går rundt med. De »dumme« er som regel de bedste.


Surkål og kunsten at fermentere.

Slow Ling Workshop

Ved Marie Hertz og Signe Voltelen

Fermentering er tilbage i køkkenet. Patentlågsfabrikanterne kan slet ikke følge med! I dette værksted skal vi tale om smag, sundhed og husholding ved hjælp af mælkesyrebakterier, gær og eddiker. Vi afprøver basisopskrifter for den klassiske surkål og smager på andre former for fermentering, og taler om at preservere vores overflod fra haverne og få en bugnenede fadebur. Her vil være forskellige grøntsager, men man er også meget velkommen til at medbringe sine egne!


Dyrk grønt i byen

Tagtomat

Ved Kristian og Mette fra TagTomat

Byg din egen, selvvandende kapillærhave til taget, haven eller altanen med billige, enkle materialer. Vi viser principperne og inspirerer til, hvordan man kan bygge dem i flere forskellige størrelser. Både børn og voksne kan være med.


Skovhaver – design og etablering

Ved Tycho Holcomb

Design et økosystem i din have, der efterligner skovens funktioner med flerårige grønsager, spiselige dækplanter, træer, buske og urter.


Slagtning af kaniner

Ved Jette Vangslev

Kaninhold i haven forudsætter, at man kan slagte sine dyr selv. På dette værksted lærer du at slagte kaniner under kyndig instruktion.


Biodynamiske metoder i haven

Ved Niels Jensen

Fra Marjattas køkkenhave kommer Niels og fortæller om sine erfaringer med at dyrke med biodynamiske metoder. Du får tips om frø, præparater og kompost fra en mand med stor erfaring med både en lille have og et frilandsgartneri.


..se hele programmet på Mere Liv I Haven Festival