Fougasse og det jeg lige har i haven

FOUGASSE MED URTETOPPING

Topping kan laves frit efter hvad man har – her er brugt friske urter fra haven – koriander, persille og bronzefennikel. Hakkes med lidt sesam, groft salt, sort peber og blandes med yoghurt.

Fougasseopskriften bruger jeg til snobrød, kanelsnegle, fødselsdagsboller og som basisdej til madbrød. Med udgangspunkt i Camilla Plums opskrift doseres løst efter om brødet skal bruges til, aftensmaden eller til søde indslag. I dag er den med topping af det der er meget af i haven lige nu – fennikel, koriander og persille. Man kan bruge urter, som man synes i en skøn blanding.

Her grundopskrift, som søndagens brød er bagt udfra: 30 g gær, 2,5 dl lunkent vand, 3 tsk sukker, 1 dl yoghurt, 2 dl yoghurt til topping, 1 æg, 1,3 dl smeltet smør, 2 tsk salt og 350–400g hvedemel. Vand, gær, salt og sukker røres sammen. Smøret smeltes. Youghurt, halvdelen af melet, æg og smøret røres i. Resten af melet æltes i og dejen stilles i ca. 30 minutter til hævning, eller når den er dobbelt størrelse.

Topping kan laves frit efter hvad man har – her er brugt friske urter fra haven – koriander, persille og bronzefennikel. Hakkes med lidt sesam, groft salt, sort peber og blandes med yoghurt.

Når dejen er hævet, vendes den ud på bordet og deles i den størrelse der passer. Form dem med let hånd til aflange flade brød. Tryk ikke for meget, men lad det ligsom forme sig selv til smukke ujævne brød. Lidt fladere på midten, end i kant.

Tænd ovnen på 230 grader.

Urte/yoghurt topping smøres/fordeles på med fingrende, sesam drysses på og brødene efterhæver i 10 minutter.

Bag dem til de er gyldne. Voilà!