Nyt liv i forladte bygninger – byplanteskole

På første mark ud af byen i Hvidovre, mellem forladte gamle drivhuse i det gamle rosengartneri, spirer det frem med fantastisk iværksætterenergi! Plantemageren er Københavns første økologiske planteskole, med viden om økoplanter, aquaponics og andre emner indenfor urban farming. – man kan møde ham på Bondens Marked på Absalonsgade, Vesterbro (Lør. d. 14. juni 10-15og på andre markeder hen over sommeren.

Jeg ønsker mig flere økologiske gartnerier og økoafdelinger i de etablerede kæder. Det er, bortset fra den nye Plantemageren, rent faktisk sådan, at det ikke er til at støve en økologisk tomatplante, chili, almindelige stauder, hækplanter, frugttræer, bærbuske, haveblomster og alt tilbehør og grej, som fx. FSC mærkede haveredskaber, fairtrade krukker og andet tilbehør, eller økologisk og bæredygtigt muld og gødning…. lige dér er der totalt økoørken! Jeg bliver så glad hver gang nye økologiske produktioner og arbejdespladser ser dagens lys. FEDT!

Økogartnerier lidt udenfor København: Camilla Plums Planteskole, Gartneri Toftegaard og Grennesminde.