Mere Liv i Haven

Festival fyldt med kurser og værksteder!

Mere Liv i Haven Festival afholdes for første gang d. 26. oktober. En hel dag med praktiske kurser, værksteder og foredrag indenfor økologisk haveliv! Hønsehold, vilde bier, permakultur, økologi, økovin, kogeskole, frøsamling og mege meget mere. Det er en endags festival – arrangeret af Praktisk Økologi – hvor alle, nye- og erfarne havedyrkere, mødes og udveksler haveidéer og glæde omkring sæsonens erfaringer. Du er velkommen, også selv om du ikke er medlem.

Se mere om tilmelding og hele programmet her: Program

Mere Liv i Haven Festival premieren er i år på Makvärket  – et flot gammelt teglværk i Regstrup. I 2014 vil det blive afholdt i Fredericia.

Kom med og få inspiration og netværk – tag gerne frø eller anden høst med til at dele. For at slutte festivalen af på ordentlig vis, spiller det festlige band Lakris op til dans og fest efter middagen.

HANDS-ON WORKSHOP – FRØFIGUR
Med udgangspunkt i teglværkets historie, som både tegl- og keramikfabrik, og min interesse for frø, bruges de gamle støbeforme igen, til frøfigurer. Her får du et øjebliks fornemmelse af lerstøbning: Vi støber i de oprindelige gamle forme, med lermasse tilsat frø.

En lille figur, sættes i haven eller i en krukke til foråret og giver mere liv i haven!

TEGLVÆRKET
På keramikfabrikken (1915-1988) blev der støbt populære spisestel til husholdningerne, og vi har sikkert alle spist af dem i en eller anden sammenhæng. (Bellman, Knabstrup og Wiinblad.. m.fl.)

Værket er grundlagt som en del af den tidlige råstofindustri, på lerholdig jord. Dermed gav fabrikken liv til lokalsamfundet, som voksede i takt med fabrikkens udvidelser – til stationsby med købmand og hotel – industrien tegnede det kulturlandskab, som vi har i dag.

Jeg glæder mig til at tale mere om hvordan vi kan være med til at tegne fremtidens landskaber.

Praktisk Økologi vil inspirere flere haveejere til at dyrke mere have på en mere miljøvenlig måde. Landsforeningen udgiver et tidsskrift 6 gange årligt og på web deljorden.dk og havenyt.dk