GODE BØGER – om emner indenfor omstilling

På de seneste oplæg og workshops, om urban farming, omstilling og fødevaresystemer, har jeg anbefalet en del bøger. Her er en top 10 over dem jeg senest har læst. Amy Stewarts, ‘The drunken Botanist’, er en fantastisk opskrifts-bog, hvor man får botanisk fortælling om selve planten, dyrkning og brygning. Michael Pollans mange veldokumenterede og selvafprøvede beskrivelser af fødevareroduktion, tilberedningshistorie og kritik af vores landbrugssystem, i bl.a.: ‘The Omnivores Dilemma’, ‘Cooked’, ‘In Defense of Food’ og ‘Food Rules’. (MP skriver udfra landbruget i USA, men man kan sagtens læse hans bøger med en dansk landbrugs- og fødevareproduktions-kontekst i baghovedet). Kjeld Hansen skriver om det danske landbrug, som Michael Polan skriver om det Amerikanske. Kjeld Hansens bog hedder: ‘Bondefangeri’. Jonathan Safran Foer, ‘Om at spise kød’, alle mine varmeste anbefalinger!

Det er altid muligt at følge mig på Pinterest, hvor boglisten bliver opdateret løbende. således skulle det være lige til at finde de gode titler. God efterårslæsning!

Top 10 

(ikke prioriteret rækkefølge, de er alle sammen gode!)

The Omnivores Dilemma, Michael Pollan

Cooked, Michael Pollan

Om at spise kød, Jonathan Safran Foer

Last child in the woods, Richard Louv

Bringing it to the Tabel, Wendel Berry

Den store omstiling, Jørgen Steen Nielsen

Farm City, Novella Carpenter

Hungry City, Carolyn Steele

In defense of food, Michael Pollan

Drunken Botanist, Amy Stewart

bogliste