Hong Kong’s forladte landbrug genopstår – som sociale virksomheder

Hong Kongs inbyggere i Mapopo

Flere steder i Hong Kong findes efterladte mindre landbrug, som engang har leveret grøntsager til restauranter og grønttorve i hele Hong Kong. Nu flyves maden til byen, fra alle steder i verden, ligsom det sker på hele kloden. Vi betaler ikke mere for selve grøntsagen eller frugten, men for den brændstof der bruges i transporten. Det er der heldigvis nogen der vil lave om på. Her et eksempel fra en af Hong Kong’s genopståede lokale landbrug, nu som en social virksomhed,  MAPOPO Community Garden. Becky Au driver Mapopo – hendes blog er desværre på Kinesisk (så er det godt Google kan oversætte nogenlunde) men man kan læse om hende her.

Mapopo Bike
Hong Kongs inbyggere i Mapopo
Hong Kong’s indbyggere lærer hvordan man gror grøntsager i bylandbruget MAPOPO
Kort over MAPOPO
Kort over MAPOPO

Reblogged from Gastronomic Voyage

Læs hele blogposten her: Homegrown