Vinterløg og løgsuppe

En hyggelig afslutning på året i Byhaven2200, workshop – løgplantning og løgsuppe..

Det er nemt at plante løg.

På en lille workshop viste jeg i går hvordan man planter vinterstikløg og hvidløg. Hyggelidt at mødes med dem der har været med i byhaven fra begyndelsen og nye interesserede!

Hvis der er noget der er superfood så er det løg! Den er nem at dyrke, og kan tørres til lager vinteren over. En oldgammel plante som alle engang havde i deres køkkenhaver. Og så er den uundværlig i mad! Derfor startede vi en løgsuppe op af friske gule løg og urter fra Byhaven. Karsten fra Økokalaset kom med det mobile friluftskøkken – dem kunn eman også møde på Roskildefestivalen med deres DreamCity http://kbhff.dk/2012/06/okokalaset-kobenhavns-fodevarefaellesskab-pa-roskilde-festival/

Der blev plantet blandede spiseløg (zittauerløg, rødløg) og hvidløg. Til foråret er der mulighed for at supplere med flere stikløg for en længere løgsæson. Der hvor løgene er plantet vil det være fint med gulerødder eller persille ved siden af. Løgene skal høstes inden og efterlader derfor god plads.

Hvidløg i potter til vindueskarmen. Hvidløgene sætte øverst i potte med jord så toppen af feddet lige titter frem. Det spirer hele vinteren og kan klippes løbende til topping på salater mv. God fornøjelse til dem der fik hvidløg med hjem i potterne!

Hvis nogen skulle have lyst at dyrke løg på altanen kan man sætte løg i en kasse/potte (min. 20 cm høj, så rødderne kan få plads) midt april (det må ikke være frost). Sæt løgene som i Byhaven, ca. 10 cm nede og med 7-10 cm mellemrum. Kan sættes lidt tættere – så bliver løgene lidt mindre. Hold jorden fugtig men ikke for våd, skal have lidt vind og lidt sollys.

Vinter-stikløgene er fra Grantoftegård i Ballerup og Holchers frøhandel i Vordingborg.

Mere om vinterhaven og løg: http://pinterest.com/OPENGardenCPH/opengardencph-autumn-winther/

http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/groensager/loeg_og_porrer/228.html