Danske grøntsagsavlere vil have fair trade-mærke – Nyheder, analyse og perspektiv om fødevareerhvervet

Reblogged og jeg kan kun tilslutte mig ordet fra Madkultur
Jeg vil også gentage Trine Krebs’ ord: “dem der laver vores mad, skal have en god pris for deres arbejde. Hvorfor TROR du dine smartenheimer hipster forbruger, at landbruget slår sig i tøjret over pesticidafgifter, randzoner…FORDI de er F….. pressede og DU ikke betaler en fløjtende fis for deres produkter. JA, jeg vil også have høje miljømæssige krav til produktionen. OG jeg vil også have nogle forbrugere, som vil betale for det! LET RØVEN og få pungen op af lommen. Hvorfor er der grøntsagsavlere, som hyrer underbetalt udenlandsk arbejdskraft…er det for sjov, er det fordi grøntsagsavlere er onde mennesker, eller er de på randen af IKKE at kunne få deres forretning til at hænge sammen…og ser så lige muligheden for at hænge i og redde økonomien? Hvad ville du gøre, hvis du skyldte mange millioner i banken? Der er ingen sammenhæng mellem risikovillighed, ansvar for at mætte danskere, ansvar for arbejdspladser, miljøhensyn og PRIS i det her land…Vågn så op, dig der med indkøbskurven! også dig! Se i Kvicklys tilbudsavis i denne uge, VÆLG frit mellem 1 broccoli, 1 blomkål, 1 bundt gulerødder, 1 bundt porrer – alle danske varer – 8 kr pr stk/bundt. HVORDAN I HULANS NAVN forestiller du dig at det kan hænge sammen? 8 kroner! skal dække, skatter, afgifter, frø, jord, arbejdskraft, lokaler, maskiner, transport, profit til flere led. Kig i hvilken som helst tilbudsavis…Kig i dit supermarked udenfor tilbudspriserne. Det hænger ikke sammen. OG jeg losser snart nogen i Forbrugerrådet i nosserne, for at udtale at danske grøntsagsavlere jo da heller ikke har det så slemt. Muligvis ikke sammenlignet med en colombiansk kaffebonde, men sammenlignet med andre danskere, som yder til dette samfund, så er det da helt langt ude i hampen. Så langt ude, at vi får producenter, som hænger på kanten af loven. OG ja, jeg ved godt at der findes nogle virkelige røvhuller blandt grøntsagsavlere, som udnytter både den ene og anden elastik. Men de er SGU ikke flertallet! Claus Jørgensen – ok, jeg mener det ikke så hårdt, og jeg skal nok lade være med virkelig at losse dig i nosserne…det er mere sådan på systemisk meta niveau. Skal vi ik snart have en DIALOG om det her?