Kartoffel-ørken i Danmark

Så mange og så flotte kan kartofler være!

Jeg skal bruge kartofler, men der er kun 2 at vælge imellem – bagekartofler og de små vaskede!

Det føles som en ørkenvandring at købe ind i de danske supermarkeder, generelt! Der er så meget på hylderen af den samme vare, men ikke et varieret udvalg. 

Jeg undrer mig over at Netto er blevet “hverdags-standart” og at Irma nu er et sted man betragter som “specialkøbmand” og “et dyrt sted”. Og Føtex, som godt nok er en stor butik, men som egentligt ikke har mere variation end Netto – blot mere tøj.. deraf navnet FØdevarer og TEXtiler.

Standarten er lav, udvalget sparet væk og det er meget uinspirende. Der er ikke noget at sige til at indkøbskurven bliver fyldt op med pseudomad, hvis man først har forvildet sig i Netto eller ikke har andre supermarkeder i sit kvarter. Man bliver træt!

Forventer man bare mere end 2 varianter af en grønstsag, så vend om og find en af de meget sjældne velassorterede grønthandlere. Og hvem har det lige om hjørnet i hverdagen?

Tag for eksempel kartoflen. En væsentlig hovedingrediens, som ellers kan holde sig på supermarkedernes hylder i lang tid. I Irma, Føtex, Netto, Bilka, Brugsen, Spar, Superbest er der aldrig mere end 2, hvis man er heldig 4 forskellig størrelser/typer (overvejende konventionelle.!..) Det er ikke her man drømmer om mad med kartofler – eller gennem råvarer inspireres til sine køb.

Jeg ville gerne være nabo til  Whole Foods  og  Coop Sweiz

I Peru findes der over 4000 oprindelige kartoffeltyper, mon bare 5 af dem kunne dyrkes her?

Så mange og så flotte kan kartofler være!
Kartofler Peru