Strandurter i mad

Kartoffelmad grillet på Lyng

Begejstring!

Vilde strandurter fra Vesterhavet er krydrede, søde dufte og smag. Det er små fine nuancer af honning, salt, gran, nød, harpiks og rose. En helt utrolig mulighed at kunne samle mad i naturen. Og super banalt. En kurv under armen og hjem med rigeligt timian, lyng og hybenroseblade. Strandurterne kan bruge på mange måder, herunder er en rigtig god kombination med kartofler, chevre og rugbrød grillet på lyng. Opskrift og flere billeder får du her Kartoffelmad grillet på Lyng
– Strandtimian og lyng er også formidable til at pakke omkring et stykke fisk og på grillen.. evt. dryppet med havsalt, citron og lidt lynghonning. 

Te af timian og rosenblade trækker i 10 minutter i kogt vand. Lidt citron og lynghonning.
– Bierne er også  vilde med lyng, deraf Lynghonning
– Lyngens blomster bruges også i snaps

 

Lyng fra Vetserhavet

Strandurter sommer 2012Kartoffelmad grillet på Lyng