Det er FRESH!

Det er noget af det mest spændende og livsbekræftende jeg længe har læst og set omkring havedyrkning, bæredygtighedstanker og fødevareperspektiver…   Det sætter tanker i gang – tak for det Jordforbindelse! 

FRESH Verdens Vildeste Supermarked er under opbygning. Jeg så skovhaven i juli hvor permakulturbedene stod flot med glaskål, ærter, frugttræer, jordskokker, krydderurter, gulerødder o.m.a i en lille lysning tæt på Pederstrup.

Landsbyen Pederstrup, lille og hyggelig med museumsgård, geder og heste man må klappe, der hvor Ballerup Kommunes sociale virksomhed Grantoftegård (gårdbutik) og Meyers Køkkenhaver også ligger. Man tror man er kommet på landet – og det er stadig kun 14 km fra Rådhuspladsen!

Permakulturhaven er lavet af Jordforbindelse – en gruppe frivillige permakulturister. Haven er planlagt i et lille stykke nåleskov, hvor træstammerne fældes ved håndkraft og danner “grobase” i en højbedskonstruktion, der formes som supermarkedshylder i pyramideform og dænges til med jord. Plantefrø er spredt ud over højbedene, og det er meningen at man, om nogle år, når planterne har fået ordenlig fat, skal kunne hente sine grøntsager som i et supermarked – i det fri.

Læs mere om permakultur og FRESH.

 

Billeder Fresh