Botanisk Have – sanser

Brombær Botanisk Have

Yndlingshaven, hvor man aldrig går hjem uden at have opdaget planter man ikke kendte. En have som er fantastisk for sanserne og at følge med i gennem årstiderne.

Den gamle byhave (fra ca. 1600) er et skønt sted væk fra byens uro, det smukke gamle palmehus og nye bede – fx. danske vilde planter, Sumpen og Observatoriehøjen. Det er helt nyt, at højen er åben for gæster. Det er med til at gøre haven hel. På toppen ved statuen af Tycho Brahe, ser man ud over Københavns smukke tage og Rosenborg mellem trækronerne. Man kan gå rundt om den gamle villa og nyde kaffe fra det lille bindingsværkhus – Nå nej, det med kaffen var min idé, men det er oplagt at lave en kaffebar her!

Inspiration, til egen have eller altan, kan man få i de nyanlagte bede med krydderurter og nytteplanter. For børn er det en ren sansetur.  Her er eksempler på oprindelige kornsorter og hundredevis af forskellige krydderurter, der afgiver et hav af dufte og farver.

Senere i august 2012 giver Signe Wenneberg kurser i Urban Farming for børn og voksne. Hvis man er fristet og vil have botaniske planter i egen have har butikken (ved indgangen fra Nørreport) spændende frø, og mange spændende planter – også kødædende!

Botanisk Haves side finder man bla. rundvisninger, det nye kommende Naturhistorisk Museum og Botanisk Haves historie.

Brombær Botanisk Have
Brombær Botanisk Have
Botanisk Haves butik
Botanisk Haves butik
Botanisk Have plan Landskabsgartner H. Flindt
Fra et af de mindre runde væksthuse – under i standsættelse..